сряда, 4 ноември 2015 г.

Въздигната - Аманда Хокинг

   Един невероятен финал на уникалната трилогия Трил. Въздигната ще те накара да видиш героите в различна светлина, да ги обикнеш, а след това да страдаш и да се радваш с тях. Това е най-въздействащата, напрегната и емоционална книга в трилогията.
  Започва съвсем леко и непринудено, най-обикновени събития, но в последствие всичко се задълбочава. Тук Уенди ни е показана в различна светлина, тя е силна, уверена и хладнокръвна принцеса, която заедно с Тове управлява, докато майка й е възпрепятствана. Тук, може би, е показана най-голямата и тотална промяна у нея. Тя най-накрая приема съдбата си на трилска принцеса и бъдеща кралица и започва да се държи като такава.
  Бях права, че в тази последна книга всички плетеници ще се разплетат. Тук всичко си идва на мястото и героите преживяват няколко падения и подеми. Уенди най-накрая разбира на кого принадлежи сърцето й и краят е щастлива. За разлика от другите книги, тази се развива сравнително по-динамично, с повече съществено действие, докато в другите едва в последните 50 страници се случваше нещо важно. Тук всичко беше важно, всичко беше от значение за прекрасния задоволителен финал.
  Като за последно писане по трилогията отново ще спомена лекият стил на писане. На пръв поглед той е обикновен, лек, бързо се чете, колкото и да са дълги главите, а самите книги нямат и 300 страници, но завършиш ли една...не можеш да започнеш да четеш нещо друго, докато не прочетеш и останалите. Те не завършват с отворен край, но просто пораждат това чувство у читателя, че трябва да бъдат прочетени една след друга. Самото писане оказва голямо влияние върху човека, особено когато става дума за кулминацията. Тогава имаше моменти, където почти пророних някоя и друга сълза.
  Въздигната е един чудесен финал за тази трилогия, изпълнен с напрежение, драма, битки, любов и победи за добрите, които ще ви оставят без дъх. Горещо препоръчвам трилогията на всички, а ако има такива, които са се отказали от трилогията на някоя от първите две книги, дайте й шанс, гарантирам ви, че след третата ще я заобичате като мен.

  Благодаря на Издателство Пергамент Прес за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...