неделя, 28 февруари 2016 г.

Младият Шерлок Холмс #2: Червената пиявица - Андрю Лейн

  Харесвам Шеролк Холмс, а поредицата на Андрю Лейн- Младията Шерлок Холмс е един страхотен шанс да видя любимият си детектив по време на младите му години и обучението му, както и причините да се превърне в този, за който е писал Сър Артър Конан Дойл.
  В тази книга се запознаваме с вторият случай, по който работи младият Шерлок Холмс и който е много по-заплетен, отколкото първоначално вярва, че ще е. Благодарение на дедукцията си и логичното си мислене, преминавайки през множество изпитания- психически и физически, Шерлок отново успява да го разреши, но през това време, както споменах, се случват много различни неща.
  За пореден път съм удивена от начина на писане на Андрю Лейн и с това колко е запознат той с оригиналният герой. Той пише леко и улавящо и макар да разказва от трето лице, книгата е лека и се чете бързо. Аз лично много съм доволна от нея, а и този случай беше дори по-интересен от Облакът на смъртта.
  В Червената пиявица обстановката е постоянно напрегната и включва някои неочаквани и доста интересни обрати. Поради едно специфично отвличане и случат, по който работят, Шерлок и приятелите му заминават на Ню Йорк с кораб. 
  За мен лично тази книга беше много интересна, а и включваше и малко екшън и инетерсни битки, в които младият Холмс се справяше както и с груба сила, така и с пъргав ум. Много ми хареса как се измъкваше от различните ситуации и колко наблюдателен всъщност е той. Като човек, който обича да наблюдава хората ми беше доста интересно- и това, което забелязваше той и уроците, които Еймиъс Кроу му преподаваше.
  Тук на Шерлок му се наложи да се справи с трудният урок за последиците от убийството и отново дедукцията и логическото му мислене бяха тествани като животът му и този на приятелите му бяха в сериозна опасност.
  Харесвам този случай, който Андрю Лейн е описал, понеже освен действие в миналото, имаме шанс и да получим малък урок по история, поднесен по лек и интересен начин, който всъщност да бъде запомнен и даже да се срещнем с известни личности като например, създателят на цепелина.
  В заключение ще кажа, че Червената пиявица е поредната прекрасна книга, написана от Андрю Лейн, която поддържа мистериозната обстановка, държи на тръни и в постоянно напрежение читателя и е дори изпълнена с малко екшън, който да разчупи цялостната обстановка и всичко това прави книгата изключително добра.
 
Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...