четвъртък, 9 юни 2016 г.

Безкрайното море - Рик Янси

  По-добра от Петата вълна Безкрайното море ще ви разтърси с усиленият екшън, непрестанното напрежение и ужасът, че може би няма да има утре за любимият ви герой.
  В продължението на тази така напрегната трилогия, Рик Янси отново поднася изключително тежкия си материал леко, благодарение на късите си глави и увлекателният и лек стил на писане. Макар кратка, книгата съдържаше повече материал от първата и беше много по-хубава. Тя е изпълнена с повече екшън, много напрежение и действието се развива непрестанно. Запознати сме с една нова героиня, от чието име също се разказва и аз изключително много я харесвам.
  Макар и всичките герои на Рик Янси да са деца, те са силни и необикновени младежи, понеже всеки се е научил да оцелява сам. От напълно обикновени са се превърнали в деца с оръжия в ръка, които правят всичко за оцеляването си и това на приятелите си. Това е едно от нещата, които най-много харесах в книгата.
  Другото е самото чувство. Тук се вижда много повече колко по-тежък материал предоставя авторът, разказвайки за борбата за живот на героите в това време на извънземен апокалипсис, по време на Петата вълна. През цялото време бях на тръни, за момент дори повярвах, че може все пак някой от любимците ми да бъде убит завинаги и наистина не знаех какво ще се случи. Не можех да предвидя нищо.
  Тук отново имаме няколко различни гледни точки като най-много ми хареса това, че този път имаше по-малко Каси, макар и тя да е все така сладка, силна и страхотна героиня, и имаме повече Катализатор и дори цяла една страна от името на един герой, чиято съдба остава неизвестна в края на първата книга.
  Да опозная Катализатора се оказа по-хубаво, отколкото предполагах, тъй като бях забравила коя е тя. Бързо си спомних обаче, и веднага я харесах. 
  Бях останала с положително впечатление за нея и в Безкрайното море Рик Янси ни показва едно силно момиче, което е станало такова в резултат от много битки, тежък живот с баща-пияница и нелек живот в онзи военен лагер. 
  Тя е една силна и много добра героиня, страхотен боец и никога не изоставя приятел в беда. Това се вижда, когато не се отказва от Малката, която в първата част е тежко ранена. Марика е през цялото време до нея и дори да биват разделени за кратко тя не престава да се бои и да мисли за Малката.
  Не съм сигурна дали се наблюдава някакво по-голямо развитие у Каси, но със сигурност е представена като по-зряла героиня, която вече е намерила и освободила малкото си братче. Цялата група приятели се държат много сплотено, макар и от време на време да имат по някой и друг спор. Те винаги остават заедно и се държат така до края на книгата, където в различните моменти различни герои се изправят срещу своите препятствия и заплахи.
  Краят беше наистина интересен, малко объркващ и много напрегнат. След като ни показват какво става при Марика, чийто край на частта е много отворен, ни е показана една последна глава, където за разлика от първата книга, не ни оставят да се чудим дали той е оцелял и дали ще спази обещанието си.
  Безкрайното море е една вълнуваща, напрегната и преизпълнена с действие книга, която разказва тежката история на героите по един лек и увлекателен начин, който наистина те грабва и те държи постоянно в напрежение. Това е едно наистина добро продължение на поредицата.

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...