вторник, 30 август 2016 г.

End Of Summer Book Tag



Благодаря на Симона от Отвъд рая за тага! ^^

1. Изгревът на лятото: Книга, която нямаше търпение да прочетеш през лятото.

Игра на тронове и Shadows of Self бяха на преден план в списъка ми за четене. Успях да ги прочета и останах много доволна от тях, имам и ревюта, чиито линкове са заглавията.

2. Прекалено топло, за да изляза: Книга, заради която прекара целия ден вкъщи.

 Скълдъгъри Плезънт, Да играеш с огъня Безликите и Simon vs The Homo Sapiens Agenda ме държаха три поредни дни вкъщи, за да прочета всяка една от тях така, както трябва.

3. Летен плажен бар: Най-динамичната и пълна с обрати книга, заради която би избрал да прекараш вечерта вкъщи, вместо да излезеш с приятели.

  Двор от мъгла и ярост е една от най-невероятните книги, които съм чела и е една от най-любимите ми за тази година. Наистина много ми хареса и макар да бях предвидила някои от обратите, те пак си бяха достатъчно много. Друга книга е отново Игра на тронове, за която знаех достатъчно много, но въпреки това бе пълна с неща, които не очаквах.

4. Лeтен road trip: Книга, която чете в колата по време на път/ по време на ваканция.

Докато пътувах към Боженци, четях Shadows of Self, а после, докато пътувах към Камчия четях Съдбовно бягство, която наистина препоръчвам, ако сте фен на Сюзън Елизабет Филипс.

5. Студена лимонада: Книга, чието начало не хареса, но в която постепенно се влюби.

Правилата на привличането не ме спечелиха в първите 10-50 страници, но след това книжката стана много по-хубава и приятна и това се отрази положително на оценката ми, защото тя е с най-висок рейтинг от трите.

6. Охлаждащ Starbucks: Книга, подходяща повече за студени пролет, есен или зима.

Книгата, която чета  в момента май се развива в по-студено време, затова ще посоча нея, тъй като повечето, които прочетох това лято се развиваха през...лятото.
The Curse of Tenth Grave- ако някой е чел или чете Даринда Джоунс, не се отказвайте от поредицата само защото е на английски, този език не е страшен, напротив, прави шегите на Чарли дори по- забавни.

7. Слънчево изгаряне: Книга, която прочете през лятото и определено не ти хареса.

Удивителната и изключителна приказка за Мирър и Голиат. По-скоро трябва да се казва Удивителната и изключителна приказка за всеки друг, но не и за Мирър и Голиат.

8. Слънчасване: Книга, от която очакваше повече и ти беше трудно да завършиш.

Като изключим Мирър и Голиат, много се разочаровах от Верижна реакция, тъй като имаше толкова много противоречия...Самата книга е едно голямо противоречие. Луис е единственият брат, който мечтае за някакво бъдеще, той е единственият оптимист, НО въпреки това обича опасностите. Той е умен, но всичко, което правеше и както се държеше говореше точно обратното. Същото се отнася за момичето му- Ники. И тя уж била умна, к'ва била, к'ва не била. Вижда паднала дрога от джоба на бившия й, докато се бие с Луис и ааааааа, plot-twist, паднала е от джоба на Луис! Още преди да го вербуват. ХЪЪЪЪЪЪЪ. Положителното ми ревю е заради издателството и защото все пак не бяха чак толкова зле. Поне имаха собствена история, за разлика от Мирър и Голиат.

9. Диня и пъпеш: Книга, която ти разкри сочни тайни и те остави без думи.

Ами, не съм имала много такива разкриващи книги напоследък. Все леки четива поемам. 
Тъй като давам книги само от това лято, а те не са много, ще се принеса в миналото и ще спомена Летописите на светлината на бурята, където четях толкова много, откривах толкова много и всичко беше уникално.


10. Дъжд и хамак: Любимият цитат, който прочете и който те кара да философстваш.

The purpose of a storyteller is not to tell you how to think, but to give you questions to think upon.
- Brandon Sanderson

11. Златно слънце: Най-слънчевата, усмихната и лятна корица на която попадна.


12. Лятна любов: Книга, която би препоръчала отново и отново, заради емоцията, която носи.

Гневът и зората, ACOMAF, Сърца за разбиване, понеже е много сладка и Чаровник по рождение, Simon vs The Homo Sapiens Agenda и Завещанието.

13. Залезът на лятото: Книгата, с най-красивия финал.

 Хм, тъй като в момента чета само поредици, които не са завършени, не мисля, че има книга от тази година изобщо, която да съм завършила, затова ще отделя минута, за да потърся в скорошните си прочити. Отново ще споена Завещанието, чийто финал беше много трогателен и наистина страхотен и подходящ за това семейство. Допълнително пак ще се повторя с книга на СЕФ- Бебето е мое. финалът беше много забавен.  Сигурно има още някоя и друга книга, но сега точно не мога да се сетя. (Редактирано два дни по-късно с актуална завършена хубава книжка и за трети път в този таг- Simon vs The Homo Sapiens Agenda.)

Тагвам: Мели, Briana и Мери

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...