сряда, 21 декември 2016 г.

Festive Christmas Book Tag


  Видях този таг от Кая и реших да избързам, и да го направя, понеже няма по-бърз пост от тага, а аз нямам много време днес, за да пиша подробната си публикация, която съм приготвила за петък. (Малък ъпдейт 5 дни по-късно Ралица от Bloody Rose Red's World ме тагна също, благодаря ти! ^^)

1.Книжно семейство, с което би искала да споделиш коледната вечеря

  Много би ми се искало да участвам в една типично американска коледна вечеря и затова изборът ми е да бъда със семействата на Джейк и Джоузи от Завещанието на Кистен Ашли и с това на Майк и Ейми от Ново начало на същата авторка. Те имат страхотни деца, а и самите те са много забавни и невероятни, така че би било истинско удоволствие да бъда при тях.
  /Във фентъзи книгите героите нямат време за луксове като Коледа./

2.Книжен артикул, който би искал да получиш като подарък за Коледа.

  Наскоро се замислих, че аз нямам нужда от книжни дрънкулки, освен от книги и рафтове, защото дори една калъфка за възглавница не бих могла да използвам, защото не спя на възглавница. Бижутата най-често са ментета и ме оцветяват в зелено, фигурките са твърде детски, дрехите...това брои ли се за артикул? Може би чаша с някакъв цитат. Това става ли? Иначе едва ли бих искала нещо подобно. Имам много кигоразделители, но такива мога да си набавя и сама, не са кой знае колко скъпи, така че...едно картонче за Коледа ми се вижда голяма минавка, хех.

3.Герой, който би бил прекрасен коледен елф

Марк от Лейди Полунощ. Хем си прилича на елфче, хем е и голямо сладурче.

4.Свържи книга с перфектната коледна песен

Аз почти не слушам музика,  коледни песни още по-малко, а да ги свържа и с книга...



5.Книга или герой, от който или която си разочарован и изпращаш директно в списъка на непослушните?

Онази приказка за Мирър и Голиат, Carry On беше и все още е сред най-големите ми разочарования за тази година... Самодива... За жалост имам доста книги, които не харесах през 2016-та и това наистина много ме натъжава, понеже обикновено лесно харесвам романите, но явно продължителното четене си е казало думата и вече знам за какво да гледам в дадена книга. Тези трите са сред най-разочароващите произведения, които някога съм чела.

6.Книга или герой, който или която смяташ, че заслужава повече признателност и трябва да отиде в списъка с добрите.

Бижутерът, брокерката и похитителят; Последната игра, Лоръл К. Хамилтън в България, The Orphan Queen, Среднощен ловец, Чарли Дейвидсън, Фалшивият принц и може би Кутия за птици.

7.Червено, златно, зелено: книга, която има прекрасно коледно чувство в себе си.

Не съм чела такава. 
ШОК!
Дори Целувка в Ню Йорк не ми беше особено коледна, но и да имах такава, едва ли бих я прочела, най-вече защото някак си не си падам по книги за празниците, много са ми обикновени, а някои са ми направо смешни с наивните си "Коледни чудеса". Освен това, както казах по-рано, в повечето фентъзи книги, героите или нямат такъв празник, или са твърде заети с проблемите си, за да се занимават с Коледа. Не че не искат де. В Среднощен ловец на два пъти щяха да празнуват Коледа и така и не успяха.

8.Книга или поредица, която ти обичаш толкова много, че би искал всеки да намери под елхата, за да я прочетат и заобичат също.

За пореден път казвам, че не бих пробутала книга на някого, само защото много ми е харесала, особено след като знам, че тя не е негов тип. Въпреки това наистина упорито продължавам да препоръчвам Брандън Сандерсън на всички, защото според мен неговите книги са различни и могат да се харесат на голям кръг читатели с всякакви интереси. Така че на отделните индивиди ще има различни негови книги под елхата.

Този път мисля да тагна обичайните Мели и Briana Knows, а всеки друг, който желае да го направи, да заповяда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...