неделя, 26 март 2017 г.

Big Book Tag

  Когато нямам за какво да пиша е време за един таг. Какво по-хубаво от нещо кратко, но пък   интересно? (Поне за мен.) 
  Ровейки се из интернет за малко тагове, попаднах на този в The Little Book Owl. Ще тагна малко хора в началото- Мели, Теди, Юли(я) и Ралица. Освен това ще се извиня за ужасната първа снимка.

Какво представлява този таг? Нищо особено. Просто покзвате 5 от най-големите книги, които сте чели и 2 от тези, които все още не сте. 


Моите са:
1. Пътят на кралете - 1152
2. Кладенецът на възнесението - 763
3. Хари Потър и орденът на Феникса - 856
4. Crimson Death - 709
5. Сияйни слова - 1011

(Окей, избрах ги не само по страници, но и по размери, защото имам някои, които са 800 страници и не им личи.) Втората и третата със сигурност вече не са сред най-дебелите, които съм чела, но по времето, в което ги прочетох си бяха доста големи.  Изкушавах се за пореден път да наруша "правилата" в тага и да снимам повече от 5 и повече от 2 книги, но се отказах. Само ще спомена, че копието ми на Бризингър на английски е 1110 страници, а първата наистина дебела книга, която прочетох беше една от тези на Анита Блек, която е около 800+ страници в електронен формат. Мисля че беше Incubus Dreams, но не съм сигурна.

Непрочетените, кито си избрах са:
1. The Lord of the Rings- 1031- сборно издание
2. It - 1376

Това са сигуно най-най-дебелите ми непрочетени засега книги, добавяйки War and Peace, която е може би колкото То. Имам още общо 11 грамадански книги, които не съм чела и поне 3 от тях доближават 1000+ страници. Това, което ме спира да се захвана с тях са не размерите им, а фактът, че цяла седмица няма да имам за какво да пиша в блога, освен някакви ъпдейти по процеса ми на четене...което не е задължително лоша идея.

По принцип този таг трябваше да се състои само от 2 снимки и малко приказки, но нали съм аз- написах си цял пост, което е още по-добре. 

3 коментара:

  1. Определено този таг е новост. Свеж полъх в света на блогърите. Определено ми хареса. :) Аз съм голям почитател на обема. :D Често сама се ,,навирам между шамарите" с огромни книги. Защото обемните книги предлагат и повече време с героите, повече от света, който описват.

    П.П. Някои от показаните книги ме заинтригуваха. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е и една от причините да предпочитам дебели книги и мноооого дълги поредици! Както сама си написала "повече време с героите, повече от света, който описват." ^^

      Изтриване
  2. Аз мисля съвсем скоро да навлезна за първи път в творчеството на Брандън Сандерсън и съм доста развълнувана! :)

    Ако трябва да съм напълно честна, огромните книги ме респектират донякъде, но определено ги харесвам точно защото предлагат повече приключения в дадения свят <3

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...