петък, 28 април 2017 г.

The Characters Book Tag


Видях този таг от Йорданка К. и не знам дали някой ме е тагвал или не, не съм видяла, така че ако има такива, благодаря. XD

1.Кой е най-добрия kick-ass герой?

 Анита Блейк и Кейт Даниелс са моите любимки. И двете са невероятно силни и умели, обожавам начина, по който се справят с всичко.
  Двете са малко противоположни по характер и по магически сили, но ако се противопоставят една на друга не знам коя би спечелила. Най-вероятно биха били равни. Обожавам ги! Анита преживя едно огромно развитие от първата до 25-тата книга и ако не ги бях прочела всичките едва ли щях да вярвам, че в първите 6 книги е била толкова задълбочена християнка или че е била просто един некромант. Що се отнася до Кейт, тя на пръв поглед говори много и действа малко, но опознавайки я в цялата поредица я заобичах наистина много, особено в последните няколко книги, където демонстрира дори по-голяма сила.
  И двете умеят изключително добре да ритат задници и аз ги обожавам!

2.Кой герой най-малко харесваш?

   В момента най-малко харесвам Тамлин и Каол.
   За Тамлин е по очевидни причини, а Каол просто не го харесвам от Среднощна корона насам и някак си се надявам неговата книга да ми оправи мнението за него.

3.Ако можехте да излезете на среща с герой от книга, кой щеше да бъде той и защо?




  Бих се срещнала с Келсиър, защото имах много малко време с него и бих искала още и не знам какво бихме правили, но най-вероятно би включвало няколко стъклени остриета заровени в гърдите на аристократи.  (Защото аз ще отида в неговия свят, не обратното.)

4.Ако можехте да промените герой от книга, кой щеше да бъде той и по какъв начин?

  Обикновено наистина не искам да променям нищо в книгите, защото всичко си е направено с умисъл и ако се промени, то действията в книгите биха взели съвсем различен обрат.
  И все пак, това, което бих променила е крокодилските сълзи на Джулиет във Възпламени ме, тъй като ревеше през по-голямата част от книгата.

5.Кой герой е направил много грешни избори, които не са допринесли по никакъв начин за книгата?

  Не просто на книгата, ами на цялата поредица и това е Евър от Безсмъртните, която е толкова стара и тъпа поредица, изпълнена с драма, че дори не си заслужава споменаването.

6.Кой герой е бил най - добрият злодей, когото обичате да мразите?

СЕБАСТИЯН МОРГЕНСТЪРН FOREVER!



7.Любим второстепенен герой с голямо сърце.

  Рон Уизли. Не мога да се сетя в момента за друг герой, затова посочвам Рон, защото той беше героят, който се грижеше най-много за Хари и Хърмаяни, когато дори не знаеха, че се нуждаят от това и просто още от самото начало Рон беше неотлъчно до Хари и го прие в семейството и станаха братя...Рон е първото семейство, което Хари получи и да...


8.Коя е любимата ти двойка от книга?



   Амиии...Нека да спомена най-скорошната страхотна двойка, за която четох и това са Кел и Лайла от Четиите цвята на магията.  Те са една страхотна двойка, много са сладки и са перфектни заедно. И двамата са изключително силни и забавни и изключително много харесвам това как Лайла винаги успява да изненада Кел о някакъв начин, хаха.

9.Кой герой мислите за най - силен?

   Най-силен как? Физически? Психически? Магически? Сила е сборно понятие, особено за героите. За физическа сила не знам какво бих посочила, наистина. Може би Ники от Анита Блейк, ловецът на вампири.
  За психически смятам да посоча Каладин от Летописите на светлината на бурята, заради всичко, през което премина и как бе почти пречупен, но в крайна сметка се издигна много по-силен от преди и да... Каладин е уникален и въпреки всичко, през което е преминал и преминава той все успява да се изправи и да продължи напред.
  За магически вече споменах, че не съм сигурна коя е по-добра- Анита или Кейт, затова ще посоча и двете.
  Ако има оше някакъв вид сила, за който сега не се сещам, може да ме подсетите в коментарите и ще отговоря.

10.Любим главен герой?

  Ох, имам толкова много любими герои... Анита Блейк, Кейт Даниелс, Пърси Джаксън, Магнус Чейс, Магнус Бейн, Кат и Боунс, Влад и Лайла, Иън (макар и все още да не му е излязла поредицата), Менчерес, Уил Херондейл, Дейвид Чарлстън, Уаксилиъм Ладриан, Немесис, Ксения, Чарли Дейвидсън и още много, много други.

Тъй като не знам кой е и кой не е правил тага каня всеки, който желае да го направи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...