неделя, 21 май 2017 г.

Без милост - Лекси Блейк

 Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.

  След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
   Първата мисия е на изключително чаровния и умен юрист Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни Ели Стратън, наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството на съпрузите Лолес.
    Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на благородството на Ели и бързо се влюбва в доброто й сърце. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението, за което се е подготвял през целия си живот, и жената, без която е сигурен, че не би могъл да живее. 

______________________
  Обичам да чета книги със сложни планове, схеми и събития, в които героите трябва да са на няколко крачки пред останалите, където всичкото това планиране е отнело години и е толкова заплетено, че чак да се объркаш. Няма значение дали тези книги за фентъзи романи, трилъри или любовни, ще ги прочета. Точно като Без милост.
  Въпреки дългите си глави, Лекси Блейк пише по увлекателен и лек начин, който ме накара да препускам през страниците, четейки възможно най-бързо, опитвайки се да погълна всичко. За пръв път чета книга от точно такъв тип, но със сигурност ми хареса много, защото любовните и отмъстителните части бяха добре балансирани и никоя от тях не вземаше връх за прекалено дълго време. Балансът между двете теми в подобни книги не е често срещан и на мен това ми хареса. Както казах, прехвърчах през страниците по-бързо, отколкото в последно време и съм много доволна от книгата. Даже бих искала да прочета останалите по-бързо, особено историята на Дрю.
  Братята и сестрата Лолес имат една цел в живота си- да отмъстят за убийството на родителите си, но докато Мия е отгледана от любвеобилни родители, братята не са имали същия късмет. За Мия отмъщението не е фикс идея, както при останалите, за които то е по-важно дори от любовта.
  Това, което най-много ми хареса около фамилията Лолес е какво сплотено семейство са и как въпреки всичко, пред което са били изправени са успели да се намерят, да се съберат отново и да бъдат семейството, което би трябвало да бъдат...поне до колкото могат. Обичам силните семейни връзки и затова съм доволна от начина, по който са представени. Малко бях разочарована, че Мия е вече омъжена, понеже исках да прочета и нейната история, но ще го преживея. 
  Историята на Ели и Райли започва с един от многобройните планове на Лолес за отмъщение, когато естествено се превръща в много повече. 
  Ели не е от типичните героини, за които съм свикнала да чета. Тя е невинна в сферата на бизнеса, която включа измами, убийства, сложни схеми и планове за отмъщение, двуличие и предателство зад всеки ъгъл. В света на Райли Лолес, Ели е невинна и наивна душа, такава, каквато не е предполагал, че ще е дъщерята на един от инициаторите на убийството на родителите му. Добрата душа на Ели и нейната вяра в хората са едни от причините Райли да бъде привлечен към нея, както и личността й. Тя се явява спасението на Райли. Чрез нея той открива любовта и разбира, че има неща, много по-важни от отмъщението. 
  Райли е адвокат. Обичам адвокати и просто хора, които познават и си служат със закона, които го манипулират и така нататък, но тъй като в тези книги всичко е за манипулация на закони, хора, фирми и дълбоко заложени планове, това не е нещо необичайно. Много добре са написани частите му. Начинът му на мислене преди да се срещне с Ели и след това, промяната се вижда и е очевидна. Едно от нещата, които не ми харесва в подобни книги е колко са кратки, защото аз искам по-дълго действие, повече за четене, за да се привържа възможно най-много към героите и за да се насладя възможно най-дълго на всичко в нея. Защо казвам това? Защото искам ощеее. Още от Ели, още от Райли, още от Дрю (особено Дрю), още от Бран, още от Мия и Кейс...
  Поради някаква незнайна за мен причина, ранените и затворени в себе си герои  са много харесвани от читателите или поне аз така си мисля, защото със сигурност вече обичам братята. Всеки от тях е преживял някакъв вид травма заради миналото си и четейки за това как ги преодоляват, как някоя жена им помага...Това изключително много ми харесва, а в тази поредица всички герои изглежда са такива, така че това е един голям плюс!
  Втората половина на Без милост ми хареса дори повече от първата. Това е мястото, където не винаги нещата са добри и хармонични между главната двойка и това е любимия ми момент. Когато единият се опитва всячески да получи прошка от другия и аз искрено се забавлявам в такива моменти. Нямам идея защо. Освен това, плановете продължиха да се развиват и с случиха някои неочаквани обрати, които предвидих, но все пак. (Неочаквани, пък предвидими, как така?- бихте казали и аз ще обясня- успях да отгатна само една част от един от развоите на събитията.)
  Края беше хубав, сладък...трогателен, от типа, който няма как да не ти хареса. Беше изпълнен с малко екшън, чувства, любов и всичко беше страхотно. А епилога! Как може да има такъв епилог!
  Останах много доволна от Без милост и със сигурност ще прочета останалите книги от поредицата. Нямам търпение да се докопам до тях и да видя историите на Бран и Дрю.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...