вторник, 6 юни 2017 г.

Тайният портал - Ева Фьолер


  Завладяващ финал на една прекрасна трилогия, Тайният портал отговаря на всички въпроси и няма да ви остави разочаровани.
  Не мога да повярвам, че са минали горе долу три години, откакто за пръв път се запознах с Ева Фьолер и нейната така прекрасна трилогия! Още тогава се влюбих в нея и с последната си книга тя доказва, че е имало защо! 
  Стилът й на писане е все така хубав и приятен, лек и бърз за четене. Погълнах всичко на един дъх и прочетох романа много бързо. 
  Събитията в Тайният портал са много по-големи, отколкото в първата или дори във втората книга. Те буквално са на живот и смърт и то не само за хората, а и за самото време. Това, срещу което се изправят поставя на риск всичко, което познават и отново има неочаквани обрати, нови приятелства и предателства, както и тяхната прекрасна връзка.
  Ана и Себастиано винаги са били прекрасна двойка. Тяхната връзка изключително много ме радва и ми харесва, че в тази книга най-сетне ги виждаме да работят заедно като истински отбор. Освен това вече са минали едни 4 години от събитията в Гондолата на времето и те са опитни партньори, които знаят какво правят. Обичам как ги е представила Ева Фьолер, обичам всичките им приключения до сега и изобщо не исках да се разделям с тях.
  Ана за пореден път е в епицентъра на събитията и както се очаква, тя изиграва много важна роля. Наистина я харесвам като героиня, защото в последните 3 книги ясно се наблюдава нейната промяна от обикновената, нищо неподозираща тинейджърка, пристрастена към технологиите, неинтересуваща се от история, в тази страхотна героиня, която преминава през наистина много трудности и винаги успява да измъкне себе си и Себастиано живи и здрави. 
  Може би за трети път ще кажа колко много харесвам нейната "дарба" да усеща опасността, когато вратът й я засърби и винаги ми става малко забавно, когато това се случи. В Тайният портал имаше със сигурност много повече застрашаващи живота събития, но освен това се появиха и някои забавни моменти с новата й приятелка Ифи, които си струват да се прочетат.
  Винаги съм харесвала Себастиано, още от първата книга ми направи впечатление, но тогава почти го нямаше в нея, а във втората си беше изгубил паметта. Сега, в последния роман от тази страхотна трилогия той е постоянен главен герой, който естествено трябваше да поеме някой и друг удар, но за сметка на това демонстрира впечатляващи умения по хвърляне на ножове. На горкото момче сигурно му се е взел ума по някое време,  когато Ана продължаваше сама да се забърква в неприятности и няколко пъти да се материализира в стаята му от нищото. Той е много  умен и се справя добре във всякакви ситуации, но все пак има много повече опит в пътуването във времето от Ана. И все пак, заедно са един страхотен отбор и аз много се радвам, че книгата показва точно това.
  Както вече споменах в началото, Тайният портал разкрива отговорите на всички въпроси, които някога може да са били останали без такъв и е един страхотен финал на тази трилогия, изпълнен с много действия, опасни ситуации, нови приятелства и предателства. А краят! Той беше наистина страхотен и подсказва, че приключенията на Ана и Себастиано не приключват с края на трилогията. Все пак техните животи тепърва започват, а аз нямаше как да заобичам повече тази поредица!
  Изключително много се радвам, че я прочетох цялата и даже бих го направила отново!

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...