вторник, 25 август 2015 г.

Тъмна любов- Дж. Р. Уорд

  Тази книга съм я чела 4 пъти- 2 на български и 2 на английски. По едно време обмислях дали да не напиша ревю за цялата поредица, която съм прочела, докато чакам да излезе преводът на Сенките, но се отказах, понеже книгите са 12 и вероятността да забравя нещо важно или да изпусна такова е голяма.
 Сега, обаче, издателство Ибис, на което съм благодарна за предоставената възможност ми я изпрати и аз ще се постарая  да напиша едно добро ревю за първата книга от поредицата Братството на черния кинжал, която много обичам.
  Това е една нова среща с вампири, изцяло измислена раса от авторката, чийто стил на писане е изключително добър. Тя умее наистина много добре да описва не само еротичните, но и бойните сцени, което е един голям плюс в нейните книги. 
  Противно на всяко очакване от подобна книга, Дж. Р. Уорд никога не забравя, че пише за вампири и за бойци, защитаващи расата си, която е застрашена от техният враг. Харесва ми, че всичко е балансирано, както описания и пряка реч, така и връзката между Рот и Бет и фактът, че те разследват убийството на Дариъс и се бият срещу лесърите. 
  Няма да навлизам в подробности за произхода и на двете раси, понеже ще го обясня по-объркващо, отколкото всъщност е, но книгата и всички останали от поредицата напълно си заслужават, особено за любителите на малко еротика с екшън. Както и за любителите на вампири.
  Като техен върл фен, изчетох книгата на един дъх и аз един ден. Минава много бързо и лесно и си има своите много леки и тежки моменти. Както и много забавни понякога.
  Братята са големи мъже на над век всеки (е, почти) и над два метра високи. Тъмна любов е за Рот, който е кралят на вампирското общество, който всъщност не иска да е крал, заради случка в миналото, но когато Дариъс го моли да се погрижи за дъщеря му, която не знае, че е наполовина вампир и дори не е сигурно дали ще оцелее, покрай Рот нещата се преобръщат.
 Много ги харесвам двамата с Бет като двойка и самата природа на мъжките вампири да се прекланят и почитат своите женски изключително много ми харесва, защото поне относно връзките не се изразява никакъв сексизъм. Всъщност, братята си имат толкова много проблеми и особености, че последното, което им трябва е да са хомофоби, сексисти и расисти. Те не са и това изключително много ми допада.
  Но малко се отплеснах. Говорех за Бет и Рот, които правят изключителна комбинация от силни характери и бойни души.
  Улавям се, че започнах да говоря много общо, прехвърляйки се от книгата към поредицата като цяло, но няма как и да не спомена, че се запознаваме постепенно и с братята, които както вече споменах си имат своите добри черти и кусури. Ама и те едни кусури- недъзи, проклятия и дарби.
  Другото, което ми харесва в писането на Дж. Р. Уорд и в самата книга е, че ни показва и какво се случва при лесърите, което е изключително рядко срещано в повечето книги и е още един голям плюс за тази.
  Като за край на ревюто просто ще препоръчам тази книга и цялата поредица на всеки, който обича да е в компанията на наистина огромни и секси вампири, които си имат всякакви проблеми и се нуждаят от жена, която да ги опитоми по някакъв начин (и да ги направи дори по-корави войни, ако това изобщо е възможно). Рот и Бет дават началото на една уникална и завладяваща поредица, която може и ще ти отнеме дъха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...