понеделник, 8 февруари 2016 г.

Котката на Далай Лама - Дейвид Мики

  Ако обичате котки и ако някога сте се чудили какво минава през главата на една домашна котка, било то и тази на признат будистки монах, то тази книга е за вас. Пълна с хумор и интересни моменти, Котката на Далай Лама е едно интересно и различно четиво, което се минава бързо и леко, като заедно с това поднася уроци за ежедневният живот.
    Запозната съм наистина бегло с Будизмът, но това, което знам за него е достатъчно, за да го харесвам като религия. Фактът че няма бог е една от главните причини да ми е интересно да научавам повечко за него под формата на подобни леки и интересни четива, написани сякаш с невинна, но всъщност много по-дълбока цел.
   От начало като видях книгата се зачудих- разказва се от името на котката на будистки монах? 
   Не мога да отрека, че веднага интересът ми беше привлечен, още повече след като прочетох прологът. В хода на книгата, котката дава духовни уроци, които не са задължително сложни, въз основа на проблемите на звездите, които наблюдава, когато посещават Негово Светейшество. Тези уроци са поднесени леко, с доза хумор и лесно се асимилира прочетеното. По много интересни и различни начини, тази странно умна и осъзната котка, изкарва житейски уроци от най-обикновени ежедневни неща.
  Тези наблюдения на "посветените" и "не толкова просветените" се изразяват като нейното осветяване на котешката й гледна точка за света, която е наистина доста интересна.
  След прочитането на тази книга, останах за момент загледана в красивата корица, чудейки се как може една котка да е толкова мъдра и да промени до голяма степен светогледът ми за някои неща. Може би все пак будизмът играе една голяма роля тук, но не е нужно да си запознат с него, за да я четеш. Книгата сама ще те отведе в неговите води, така да се изразя.
  Писането на авторът е доста леко, свободно, пълно с хумор и интересни анекдоти, които направиха прочитането на тази книга доста лесно и приятно за мен.
  
Благодаря на Издателство Ибис за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...