неделя, 14 август 2016 г.

Ruler of Books Tag


Бях си харесала този таг още като го видях за пръв път и много благодаря на Илияна, че ме тагна!

1. Коя книга бихте накарали всеки да прочете?

Има толкова много книги, които бих накарала всеки да прочете, но бих се съобразявала с вкусовете му. Бих предложила Завещанието на Кристен Ашли, Чаровник по рождение, Бебето е мое, поредицата В смъртта на Нора Робъртс, Мъглороден и Стоманено сърце, Гневът и зората, Илумине, Хари Потър, Игра на тронове и други.

2. Какво бихте премахнали от оформлението на дадена книга?

Единственото, което бих махнала е "подвързията", както аз я наричам, на книгите с твърди корици, защото много се пречка, прави четенето на книгата неудобно, защото само се мести, а постоянното й махане и слагане, освен че е изнервящо, я унищожава и накъсва, независимо колко я пазиш. Защо вместо това не принтират корицата върху...ами корицата? Като българските Хари Потър и Героите на Олимп?

3. На кой автор бихте възложили да ви напише каквато и да е книга?

Не каквато и да е. Всеки автор специализира в нещо различно, но ако наистина трябва да избирам за всякаква книга, това ще са Брандън Сандерсън и Сара Дж. Маас.

4. Коя книга бихте изпратили в мазето на библиотеката?

Вместо 50 нюанса сиво и Здрач, които са завзели главните места на класацията, ще отбележа фенфика След, Girl Online и книгата за Мирър и Голиат, чието заглавие е твърде дълго, за да го напиша или дори да го копирам. Смятам да споделя ревюто си от Goodreads в блога в скоро време.

5. Кой дизайнер на корици/илюстратор бихте искали да ви направи стенопис?

И аз като Илияна ще отбележа Стоян Атанасов и Милена Ковачева, но ще добавя и Sam Green, който е направил корицата на британското издание на Последната империя и останалите книги на Брандън Сандерсън.

6. Чие лице на герой бихте сложили върху монета?

Първата ми мисъл беше за Elend Venture, но той май имаше собствени монети или поне по някое време може и да е имал, затова ще отбележа Селена Сардотиен, понеже все пак е кралица, все някога ще си сложи лицето на монета заедно с това на Роуан. Много искам да видя и Скълдъгъри на монета, вярвам, че черепът му притежава идеалните пропорции да бъде изкован на монета. Може би дори златна.

7. Коя книга би спечелила наградата „Владетел на Книгите 2016”?

Избирам Злочестие, защото беше невероятен финал на тази моя любима трилогия на Брандън Сандерсън и също така слага невероятно начало на втората му поредица в света на Възмездителите! 

Тагвам Йоана & Yulia K.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...