сряда, 5 юли 2017 г.

Mid-Year Book Freak Out Tag


   Видях, че е подходящото време да направя този таг отново и реших да се заема, тъй като писането на тези публикации е много по-лесно от цели постове. След работа обикновено нищо не ми се прави и или съм навън, или си дочитам книгата и гледам анимето си (Bleach).
  Освен това може да съм объркала малко името на тага, ама...

1.Най – добрата книга, която си прочел/а досега през 2017

Ама че сложен въпрос още в самото начало. Може би ACOWAR и Аристотел и Данте откриват таните на вселената.

2.Най – доброто продължение, което си чел/а досега през 2017

 Бях забравила за това, но ще посоча Гемина. Четох я в началото на годината и не мисля, че има нещо, което да я е надминало. Но освен това заобичах Пазители изключително много, така че няма да е единственото заглавие, което ще посоча.



3.Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си

Те, разбира се, са няколко: Знакът на чумата, The Dark Prophecy, Daughter of the Siren Queen, Каравал, Lord of Shadows и други.

4.Най – желани предстоящи издания през втората половина на годината.

Тъй като през втората половина от година няма да мога да чета кой знае колко много, имам едно единствено предстоящо заглавие и то е Oathbringer на Брандън Сандерсън (друго ли очаквахте?), която се надявам да излезе през ноември, както е по график. Това е третата книга на Летописите на светлината на бурята.


5.Най – голямо разочарование


Wayfarer- дори не ми се rant-ва повече за нея. Просто съм много разочарована и дотам.


6.Най – голяма изненада

The Diabolic, The Hammer of Thor, The Raven Boys, Shades of Magic

  Можете ли да повярвате, че бях забравила, че съм чела тези книги и то тази година. И сега, взирайки се в рафта си, докато се чудех какво ме е изненадало ги и видях и ми просветна!
   The Diabolic ме изненада с това не само колко хубава беше, но и как героинята беше ТОЧНО мой тип, не говоря за обичайните, които харесвам, а... Трябва да прочетете кигата, за да разберете.
  Чукът на Тор ме изненада с Алекс Фиеро. Обичам го/я!
  The Raven Boys не очаквах да ми хареса толкова много, защото не мислех, че Маги Стифвотър пише толкова добре, но втората книга... it bored me to death.
  Shades of Magic трилогията е толкова уникална, невероятна, съвършена, че ме изненада как може една жена да сътвори нещо толкова страхотно и как може аз да реша да я прочета толкова късно...

7.Любим нов автор (с дебютна книга или нов за теб)
В. Е. Шуаб със сигурност ме спечели! Искам да прочета This Savage Song, Vicious и всички останали нейни книги.


8.Нов герой, по когото си падаш


Ари, Ари, Ари, Ари, Ари (Аристотел и Данте откриват тайните на вселената)
Кел (Четирите цвята на магията)
Алекс Фиеро (Магнус Чейс)

9.Най – нов любим герой

Каз Брекър от Siх of Crows

10.Книга, която те е разплакала

За пореден път ще кажа, че такава книга няма.
Но ACOWAR беше накосъм да успее. Ама аз съм упорита и не давам.

11.Книга, която те е зарадвала

Всички книги, които чета ме радват, с изключението на тези, които неми харесат, естествено. Тъй като все още съм на такава вълна ще кажа, че поредицата Рискована любов ме зарадва, изчетох я на един дъх, направо си я вдишах и съм много доволна.


12.Любима книга, превърната във филм, който си гледал/а тази година

  Тази година не съм гледала филм по книга, по-скоро сериал- Ловците на сенки, който не ужасен, но и е като песните на Гери-Никол - колкото повече слушаш, толкова повече ти харесват, въпреки че знаеш, че не би трябвало да ти допадат. Или поне с мен така стана. Но на сезон 2В съм гледала само първи епизод, защото видях спойлваща картинка за следващия и напълно се отказах. Направиха го не на боза, ами на повръщано, което  е било изяден и повърнато отново.


13.Любимо ревю, което си написал/а досега през годината


Тази година нямам такова. Не е защото съм скромна и не харесвам как пиша нито защото харесвам всички. просто не помня какво съм чела и за какво съм писала... Пък и тея ревюта никой не ги чете...

14.Най – красивата книга, която си си купил/а досега (или си получил/а)





















15.Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината

Oathbringer, Lord of Shadows и Лунните градини най-сетне.

  Това е засега от мен. Да се молим, че до края на седмицата ще успея да напиша поне още един пост, който трябва и да е интересен. 😅😅😅

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...